Emlak Yatırımı Yapmanın İncelikleri

Emlak Yatırımı Yapmanın İncelikleri


Yatırım yapma içinde en güvenilir olanı emlak sektörüne yani gayrimenkul alımına yapılan yatırımdır. Yatırım yapmak için öncelikle bir plan dâhilinde hazırlık aşamasının yapılması en doğrusudur. Yatırım planı yapmak için de çok iyi bir araştırma gereklidir. Bununla birlikte her yatırımda olduğu gibi risk kaçınılmaz bir durumdur. Ama diğer taraftan da risk alındığı zaman kazanç yakalayabilmek mümkündür. Yatırım yaparken önemli olan incelik; o yatırım parasına ihtiyaç olmamaktır.
En güvenilir ve garantili olabilecek yatırım araçları; konut, arsa, tarla, ticari alanlar ve iş yerleridir. Yatırımlardan kar elde etmek için birtakım ipuçları vardır ki; bunlar eğer kira ödeyen biri ise yatırımı konut; tarımla uğraşan biri ise yatırımı tarla; iş adamı için arazi, bir memur için de arsa olmalıdır. Garantili bir yatırım için mutlaka tapulu ve iskânlı bir alan içinde olunması gerekliliği vardır. 

Konut Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alınacak konutun ikamet mi yoksa yatırım amaçlı mı alınacağı kararı önceden verilmelidir. Bu karardan sonra alım fiyatı aşamasına geçilmelidir. Yatırım amaçlı alınacaksa konutta temelden almak her zaman için çok daha karlıdır. Konut fiyatını etkileyen noktalar, çevresi, iş yerlerine, avmlere olan yakınlığı önemli faktörlerdir.

 Arsa Yatırımı mı Yoksa Tarla Yatırımı mı?

Yatırım yaparken zamanlama olayı en önemli noktadır. Yatırım süreci 3 bölüme ayrılır. Kısa süreli ki bu 5 yıla kadar olan dönemdir; orta süreli 5 ila 10 yıl arası dönemdir, uzun süreli ise 10 yıldan sonrası demektir. Yatırım yapmada kısa dönemli arsa yatırımları, uzun dönemde tarla yatırımları çok daha mantıklıdır.

Emlak Yatırımında Para Kazanmanın Yolları 
Emlak yatırımı demek her zaman için yatırım araçları arasında en güvenilir seçenek demektir. Uzun vadede getirisi her zaman için artıdır. İnsana rahatça para kazandıran başka bir yatırım aracı yok gibidir. Ancak emlaktan para kazanabilmek için bazı detaylara dikkat etmek gereklidir. Emlak yatırımında al bekle ve sat yöntemi her zaman için ön planda olan haldir. Genelde kelepir olarak ifade edilen yerler alınır, beklenir ve piyasa ile birlikte gerekli analizler sonrası satılır. Emlaktan bir başka kar yöntemi kredi ile alınmış bir ev için %10 haricinde para teklifi ile karşılaşılırsa satış yapılması her zaman için önerilendir.

Şehir Merkezine Yapılan Yatırım Karlı Mıdır?
Şehir merkezlerinde emlak yatırımı yapmak doğru bir yatırım demektir. Küçük bedellerle doğru yerlerde boş arsa almak da iyi bir yatırım demektir. Emlak yatırımı için her şeyden önce konut mu, dükkân mı yoksa arsa mı alımı üzerinden uygun seçenek kararlaştırılmalıdır. Daha sonra da bölge seçimi sıradaki aşamadır. Yatırım yaparken kuşkusuz ana kural alırken kazanmaktır. Bu nedenle de doğru fiyata almak ilerde kazanç sağlayabilmek için önemli kısımdır. Emlak alımlarında kriz dönemleri alımlar açısından uygun zamanlardır. Bu dönemlerde fiyatlar çok daha düşük olacağından piyasalar normal seyrine girdiğinde çok daha karlı satışlar yapılabilir.
Emlak yatırımı uzun vadede doğru planlama demektir. Karlı bir sektör olarak tabir edilse de bazen farklı farklı nedenlerden olumsuz da etkilenme riskine sahiptir. Bu da fiyatların dalgalanması dolayısı ile kar marjının düşük seyredilmesine neden olur. Emlak yatırımından kazanç elde etmek isteniyorsa ucuzken almak ve değeri arttığında da satmak gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gayrimenkul Nedir

Yüzme Havuzunuzu Nasıl Yalıtabilirsiniz?

Dış Cephe Dekoratif Sıva